Sarille olen tässä muutaman kerran ihmetellyt miten hän niin paljon ehtii tekemään ja hän siihen vastasi, että oma ompelu- ja neulomisaika on kotitöiltä pois. Jep, näinhän se on. Meillä kyllä huomaa jos äiti on pitänyt vähän "omaa aikaa". Kämppä on kuin pommituksen jäljiltä. Ja mulla taas ei pälli kestä jos huusholli on sekaisin pidempään kuin päivän (sukuvika, äidiltä peritty ihana? ominaisuus). No seuraavat kuvat kertokoon rivien välistä kuinka siistiä meillä on juuri nyt...

Pikku-ukon pyjamat alkavat olemaan shortsi- ja napapaitamallia, joten tilalle muutamat isommat. Pyjamia en oo ennen tehnykään, kuten en juuri muitakaan vaatteita. Tästä on hyvä jatkaa. Kaavat SK 11-12/06, muistaakseni. Koko 100cm, mutta tein ilman saumavaroja. Kasvuvaraa on.

Traktori-trikoo kangastukusta ja vaalean sininen joustofrotee eurokankaasta. 

Joo, tuo oli siis ensimmäinen harjoituskappale. Paidan kauluksen tein samasta trikoosta kuin paita itse, ei kiva. Ja lahkeiden resorit jäi liian löysälle, ei kiva. Poika kyllä tykkäsi.

Versio 2 onkin sitten jo minunkin silmään kelpaava. Hokkari-trikoo jälleen kangastukusta, mutta kun siitä piti aiemmin vääntää vaippakin niin eipä kangas riittänyt koko pukuun ja mamman piti improvisoida. Paitaan siis valkoista trikoota ja muuan aplikaatio. Oli muuten helppoa. Aplikointia luvassa siis lisää. Tässä kaulus resoria, hyvä. Ja lahkeensuut napakammat, hyvä. Pari pyjamakangasta vielä odottaa hyllyssä, sitten ei pikku-ukko tartte uusia vähään aikaan.

Lopuksi vielä jokin aika sitten valmistuneet villikset koossa m, Titityyn ohjeella. Kivat pökät, mutta meidän jässikälle pienet.  Resorit loftia ja vaippaosa hahtuvaa. Ei kukaan tarttis tuliteriä pökiä? Tarjota saa ;-) ja mä voin ne pestä ja lanoliinittaakin valmiiksi.