On se vaan kiva olla taas kotona. Reissussa oltiin about 1,5 viikkoa ja päivät sen jälkeen onkin mennyt pyykätessä. Kuusi henkiseltä perheeltä tuota pyykkiä kertyy ihan kiitettävästi. Onneksi on hellettä, niin pyykit kuivuu hetkessä. Se onkin sitten ainut asia mistä minä helteillä tykkään. Mulle tälläset päivät on kiduttavia, mielummin asteita sais olla sellanen +20-22 ja pieniä pilvenhattaroita siellä täällä.

Noh, mitäs tässä on kerennyt tapahtua... Loma alkoi vauhdikkaasti, meinattiin myöhästyä lennolta! Oltiin kyllä kentällä ajoissa, mutta lähtöselvityksessä oli piiiiitkäät jonot. Laukutkin ottivat sillä varauksella, että jos eivät ehdi samalle lennolle niin tulevat sitten seuraavalla. Ei kerennyt Pinsessakaan jännittämään lentoa kun juosten viuhdottiin portille ja siitä koneeseen. Koneessa sitten todettiinkin ettei olis tarvinnu juosta. Odottivat ruokia kyytiin kun kapteenilla oli nälkä Kuulutti, että hänen pitäisi olla matkalla ruokapöytään vaimon luokse, mutta "päättikin" lentää pohjois-suomen kautta. Perille kuitenkin päästiin ja laukutkin putkahtivat hihnalle ensimmäisinä =)
Hyttysiä oli riittämiin, kuten pelkäsinkin. Eipä paljoa oltu ulkona Pikku-ukon kanssa. Lasten offia pistettiin vaatteisiin - teho täysi 0. Kaupoilla kierrettiin ja Rukalla käytiin pizzalla ja kesäkelkkaradalla. Tässä meidän muksut ja serkkunsa kapuamassa rinnettä ylös:

810245.jpg 

Muutenkin maisemat olivat mahtavia:

810243.jpg

Vaikea varmaan arvata, että meidän äijäporukka viihtyi kalassa. Saalista saivat pojat, isi jäi nuolemaan näppejään =D
Suomen tivoli oli pari päivää paikan päällä ja satuimme juuri silloin olemaan siellä kun yhdestä laitteesta putosi poika. Tästä oli juttua mm. hesarissa ja iltapäivälehdissä. Onneksi ei käynyt todella pahasti, sääriluu vain murtui. Tässä kuva kun ambulanssi oli paikalla. Mies ja lapset olivat maailmanpyörässä niin saivat napsastua tämän:

810240.jpg

Vasemmalla alakulmassa siis laite josta poika putosi. Poliisit kävivät tutkimassa ja seuraavana päivänä härveli oli taas käytössä.

Ja ne hahtuvalangat. Onneksi olivat mukana, mulla olis lähteny järki jos olis pitänyt päivät pitkät istua mökissä tekemättä mitään. Hahtuvista syntyi kahdet pöksyt ohjeena ekaa kertaa Fern & Faerie (tätä ei kuulemma saa linkittää) , nb:t kaverille ja m:t Pikku-ukolle:

810246.jpg

Tuli muutenkin surruuteltua ompeluksia kun mies jo isot pojat olivat reissussa kauemmin kuin me. Nyt olisi tavoitteena saada noita keskeneräisiä paremmalle mallille. Kestopaketti kaverille on nyt tällä mallilla:

810248.jpg

Joo-o, vähän innostuin, mutta kun noita pieniä on niin ihana tehdä...

Kuvassa siis:

2x flanellitaitto, joissa extrana suikale froteeta keskellä (keltaiset vasemmalla)
2x flanellitaitto, pelkkää flanellia (taval.+paksua) (valkoiset apinakuvioiset)
2x froteetaitto (flanellien alla)
3x tiimaimut, trikoota ja bambua / hamppua
1x "cuddlewrap" one size, porkkanan kuva pepussa, 2-kertaista microfleecea
2x pienet minibunsit, nalle puh- ja vihr. pallotrikoo + bambua (tää oli varsin vaan teen-nyt-huvikseni-ompelu)
2x taskuvaipat valk. ja minttu brpul, valkoisessa coolmax ja sivunepit, vihreässä microfleece ja tarrat.
3x sisävaippa/-täyttis, kaksi hilconin velouria sisäpinnat sherpaa ja microfleecea, imut paksua flanellia, toisessa ulosvedettävä läppä. Lehmäkuvioinen on vain täyttis coolmax-sisäpinnalla.
1x "bumpyt" NB limet, valkoisia palloja. Vuotosuojista tuli jotenkin isohkot.
1x hahtuvat

Niin ja tietysti uusin kestovaippayhdistyksen lehti!

Kysykää jos unohdin jotain mainita tahi kiinnostaa muuten vaan joku juttu. Kaavoina käytin mm. Shar's newborn fitted nappy (kapeampi velourvaippa, oikean puoleinen), Shar's newborn side snap pocket nappy (valk. taskuvaippa), Shar's newborn pocket nappy (leveämpi velourvaippa,jätin napakolon pois) ja muutamaa omaa kaavaa. NB-bumpy löytyi tsi-yahoosta.

Lisäksi pakettiin menee nämä meiltä käytöstä poistuneet, pienet taikka muuten paitsiossa olevat:

810250.jpg

Näistä katsokoot mitä kelpuuttaa. M-kokoisia pöksyjä (HH wool shorties, 2-kert. Lenyat ja tsi-merinot) ja pari Ronjaa (vaippoina ja pikku imuina) sekä Wilmiksen taitto. Pari frotee- ja mikrokuituimua.

Ohhoh :O onpa siinä kestoa kerrakseen. Ja eikun pökköä pesään; lauantaina suunnataan tämän paketin saajan kanssa Hulinoille Hämeenlinnaan. Ihanaa päästä hipelöimään vaippoja livenä, jeeeee!!!! Eemukoita, DreamNappyja, Lyllypyllyjä yms yms yms. Pitäis varmaan jättää lompakko kotiin? No en varmana jätä!! Katotaan sitten lauantai-iltana kuinka paljon kaduttaa..

Lopuksi tunnustus: tilasin fuzzin vaikka about 4 kuukautta sitten vannoin ettei meille sellaista tule, en vaan tykänny siitä... Nykyään Pikku-ukko rapsuttelee aika kätsästi tarroja auki, joten kokeilumielessä fuzzikin meille pääsi.