Syntyi iltojen hämärissä 3 ässää. Harjoituskappaleita omilla erilaisilla s-koon kaavoilla, erilaisia ompelutapoja kokeillen.

727186.jpg

* röyhelöinen sisätäyttis:vasemman puoleinen. Ulkopuoli trikoota, jonka tukena vaaleansinistä flanellia. Sisäpuoli valkoista coolmaxia. Kuminauha jalansuissa trikoon ja flanellin välissä, mutta kuitenkin kaikissa kankaissa kiinni. Takana niin ikään röyhelötyyliin ommeltu kuminauha trikoon ja flanellin välissä. Sisäkankaan reuna huoliteltu saumurilla taskuaukon kohdalta. Nepparit yhdessä rivissä, lisäsäätöneppi löytyy myös. Etuosan nepit kiinnitetty ulko- ja tukikankaaseen, siivekkeiden nepit on kaikista kankaista läpi.

* sivutarrallinen sisätäyttis:keskellä. Trikoinen ulkopuoli tuettuna v.sin flanellikerroksella, sisäpuoli valk. coolmax. Kuminauhat jalansuissa ommeltu saumavaroihin, takana kuminauhakujat molemmissa kankaissa, trikoossa ja coolmaxissa. Edessä myös kumppari, laitoin kyllä aika löysälle ettei paina masua. Siivekkeissä tarrat + pesutarrat applixia. Jalansuista tuli reilummat eli vois vissiin sanoa kooksi iso s. 

"tavallinen" sisätäyttis: oikeassa reunassa. Ulkopuoli vaaleansinistä sherpaa v.sin flanellituella. Sisällä tässäkin valk. coolmax. Kuminauhat jalansuissa ommeltu saumavaroihin. Täyttöaukon reunassa sherpassa kuminauhakuja ja coolmaxin reuna käännetty. Nepparit kahdessa rivissä, lisäsäätönepitkin laitoin hetken miettimisen jälkeen. Etuosan nepit kiinni vain sherpassa ja flanellissa.

Tässä vaipat sivulta kuvattuna: 

727189.jpg

     Ja tässä sisäpuolelta:

727190.jpg

Ompelin noihin vielä mukaan taiteltavat imut: jokaisessa on kerros paksua vaippaflanellia ja kerros tavallista flanellia. Keskikohdille laitoin väliin suikaleen froteeta kiinnitettynä vain tavalliseen flanelliin. On vähän ilmavampi ja kuivuu paremmin. Lisäksi imun voi sitten taitella pitkittäin niin, että froteeta on koko matkalla tai poikittain, jolloin frotee painottuu keskelle (ns. tyttöimuksi). Koko n. 30x33 cm.

727188.jpg 

727630.jpg

Josko tekisin pari tuollaista röyhelöistä (sisävaipan kiinteillä imuilla ja täyttiksen) ja sherpa-mallilla taskun ystävälleni? Pienellä vauvalla varmaan tarrakiinnitys kuitenkin helpompi. Täytyy bongailla joku hyvä kuosi. Nämä söpöstelyt ei ystävääni uppoa. Nämä siis testikappaleita... Vauvakuumeisena niitä katselen tuossa hetken aikaa ja ehkäpä laitan sitten myyntiin kun järki ottaa vallan.